İçeriğe geç
Üsküdar / İstanbul
Kimya

Otomatik polielektrolit/polimer hazırlama ve dozaj ünitesi

Su/atık su arıtma ve kozmetik proseslerinde kullanılan polielektrolit (flokülant) çözeltisinin toz veya sıvı formdan otomatik olarak hazırlanması, tartılması ve dozajlanması.

Toz ve sıvı polimer hazırlama ünitesi — load cell tartım + karıştırıcı + dozaj otomasyonu — sistem görseli
Sektör
Kimya
Sistem
Toz ve sıvı polimer hazırlama ünitesi — load cell tartım + karıştırıcı + dozaj otomasyonu
Kapasite
2.000 l/sa ekstraksiyon kapasitesine kadar

İhtiyaç

Polielektrolit (flokülant) çözeltileri, su/atık su arıtmada ve bazı kozmetik proseslerinde çökeltme/berraklaştırma amacıyla kullanılır; ancak toz veya konsantre sıvı formdaki polimerin doğru oranda su ile karıştırılıp “olgunlaştırılması” (aktivasyon süresi beklenmesi) elle yapıldığında hem tutarsız çözelti kalitesine hem de iş gücü kaybına yol açar.

Yaklaşım

Toz ve sıvı polimer hazırlama tipini destekleyen, load cell (yük hücresi) ile tartımlı, karıştırıcılı otomatik bir hazırlama ünitesi kuruldu — sisteme örnek referans olarak 2.000 l/sa ekstraksiyon kapasiteli otomatik polielektrolit hazırlama ve dozaj platformları kullanıldı. Ünite, tozu su ile ıslatma, karıştırma/olgunlaştırma ve hazır çözeltiyi dozaj noktasına iletme adımlarını otomatik olarak yönetir; kozmetik sektöründeki bir projede aynı prensip flokülant dozaj otomasyonu için uygulandı.

Sonuç

Polimer hazırlama süreci operatör bağımlılığından çıkarılıp tekrarlanabilir hale getirildi; çözelti konsantrasyonu ve dozaj miktarı tutarlı hale geldi.

Müşteri gizliliği gereği firma adları paylaşılmamaktadır.

Benzer bir ihtiyacınız mı var?

Prosesinizi anlatın; sektörünüze uygun çözümü birlikte belirleyelim.

Teklif İsteyin
Hemen Arayın